Wylerbergkring

Laat vriendschap helen
wat grenzen delen.

Wylerbergkring

Missie

De Wylerbergkring wil aandacht genereren aan weerszijden van de grens voor Huis Wylerberg, het huis dat verhuisde van Duitsland naar Nederland.

Eerdere initiatieven:
De tentoonstelling Huis Wylerberg in het voormalig  Nijmeegs museum Commanderie van Sint Jan (1988),
Herman Grotee: Het vergeten monument  (2007),
de WDR en VPRO raportage over Huis Wylerberg (2012); 

De villa vertegenwoordigt de idealen van Otto Bartning (Kristaldoelen) en Marie Schuster (Exressionistische kunst), vorm gegeven in huis ontwerp en kunst - cultuurontmoetingen in de muziekzaal van Huis Wylerberg. 

Doel

​De explosie aan kunsten en filosofieŽn uit de jaren  twintig en dertig van de vorige eeuw, daagt liefhebbers uit tot een vervolg.  De Wylerbergkring wil incidenteel kunstzinnige en culturele activiteiten realiseren in de muziekzaal van Huis Wylerberg, rondom het Huis, in gemeenten aan weerszijden van de grens.
Zij streeft ernaar bij het honderdjarig bestaan van Huis Wylerberg in 2024, voldoende belangstelling en waardering gegenereerd te hebben om dit royaal te vieren.

Wylerbergkring from Lidwine on Vimeo.

De Wylerbergkring ziet graag uitwaaierende culturele ontmoetingskringen in en rondom Huis Wylerberg ontstaan.

Kunst om de Levenskunst

De kristalbouw van Otto Bartning kan deze kringen veroorzaken, zoals een steentje in het water. Kringen die leiden tot het slechten van grenzen, van tegengestelde visies tussen [sub]culturen en het hanteren van subculturele gewoonten. Dit in navolging van Otto Bartning, Marie en Alice Schuster en Else C Kraus.