Wylerbergkring

Laat vriendschap helen
wat grenzen delen.

Wylerbergkring

Missie

De Wylerbergkring wil  - evenals destijds de initiatiefnemers van de tentoonstelling Huis Wylerberg in het Nijmeegs museum Commanderie van Sint Jan (1988), Herman Grote met zijn publicatie: Het vergeten monument  (2007), de WDR en VPRO raportage over Huis Wylerberg (2012) -; aandacht genereren voor Huis Wylerberg.
Steeds opnieuw worden nieuwe wegen bewandeld om de villa in de picture te plaatsen
De villa vertegenwoordigt de idealen van Otto Bartning (Kristaldoelen) en Marie Schuster (Exressionistische kunst), vorm gegeven in huis ontwerp en kunst - cultuurontmoetingen in de muziekzaal van Huis Wylerberg. 

Doel

​De explosie aan kunsten, filosofieŽn en andere wetenschap uit de jaren  twintig en dertig van de vorige eeuw, daagt liefhebbers uit tot een vervolg.  De Wylerbergkring wil incidenteel culturele activiteiten realiseren in de muziekzaal van Huis Wylerberg, rondom het Huis, in de gemeente Berg en Dal en de gemeente Kranenburg. Zij streeft ernaar bij het honderdjarig bestaan van Huis Wylerberg in 2024, voldoende belangstelling en waardering gegenereerd te hebben om dit royaal te vieren.

Wylerbergkring from Lidwine on Vimeo.

De Wylerbergkring ziet graag grensoverschrijdende, uitwaaierende culturele ontmoetingskringen in en rondom Huis Wylerberg ontstaan.

Kunst om de Levenskunst

De kristalbouw van Otto Bartning kan deze kringen veroorzaken, zoals een steentje in het water. Kringen die leiden tot Levenskunst De Wylerbergkring beoogt grenzen te slechten, tegengestelde visies tussen [sub]culturen te verkennen en te overbruggen in navolging van Otto Bartning, Marie en Alice Schuster en Else C Kraus.