Wylerbergkring

Laat vriendschap helen
wat grenzen delen.

Wylerbergkring

Inside Dialoque

Insight Dialogue is tijd en stilte toelaten in de interactie met je gesprekspartner(s).
De rust en het inzicht die erdoor ontstaan, integreer je in het contact met je gesprekspartner.

De monomane monoloog waarin je vooral je eigen ei wilt leggen, vervang je door een bedding van stilte en besef. Het is geen vraag en antwoord, maar een direct uitspreken van opkomende gedachten. De ander luistert echt en gaat niet meteen zelf denken en reageren.

Hierdoor voel je je gehoord, kom je tot wezenlijk contact met jezelf en de ander. Als je echt luistert, voorkom je automatische reacties en desinteresse van de ander. Het accent komt nl te liggen op wat zeg ik nou eigenlijk en wat ontvangt de luisteraar werkelijk (spreker) wat zegt z/hij werkelijk (luisteraar). Zowel spreker als luisteraar leren de non verbale communicatie van de ander te observeren.

De bron van Inside Dialoque is het Boeddhistisme en wel de Vipassana daarbinnen. Het doel is ontwikkeling van wijsheid en mededogen. Als je rust en concentratie opbouwt in ge´ssoleerde meditatie op een matje, bankje of stoel, gaan die vaak verloren op het moment dat je in contact treedt met anderen. Voor Gregory Kramer is dit aanleiding geweest een methode te ontwikkelen waarbij mindfulness /opmerkzaamheid toegepast wordt in dialoog met anderen en te vertrouwen op wat opkomt. 

Op diverse plaatsen in het land (zo ook in Nijmegen) zijn oefengroepen voor diegenen die cursussen hebben gevolgd en met de zes basisprincipes vertrouwd zijn. 

Voor wie zich hierin wil verdiepen verwijs ik naar: simsara , sangha metta en Amsterdamse inzicht meditatie