Wylerbergkring

Laat vriendschap helen
wat grenzen delen.

Wylerbergkring

Vijftien Augustus 2020 een vijfde muzikale wandeling 

Kaartjes t.z.t. via de NJO site. Ben er weer op tijd bij want alle jaren waren beide rondes steeds weer uitverkocht.

Voor wie er nog niet mee vertrouwd is, de Wylerbergkring zoekt ieder jaar twee nieuwe locaties waarvan de afstanden te bewandelen zijn. Op iedere locatie spelen verschillende internationale ensembles van jonge veelbelovende muziek studenten en net afgestudeerde musici. Met de wandelingen willen we in alle richtingen de omgeving van Huis Wylerberg verkennen, afwisselend het ene jaar meer heuvelend en het andere jaar meer de vlakte. 

In de muziekzaal van Huis Wylerberg kunnen 60 mensen genieten van het concert en dat bepaalt dus ook het aantal voor beide andere lokaties.
Voorafgaand aan het eerste concert is er weer een lezing. Ieder jaar wordt een ander aspect belicht: Huis Wylerberg, de architect, de eerste bewoners, de kunststijl van die tijd of dit jaar: Bartning als auteur van  Erde Geliebte en Der Geschändete. Natuurlijk naast het jaarlijk terugkerend thema van de kistalbouw. 

NJO Muziekzomer

De NJO Muziekzomer is een jaarlijks terugkerend Gelders zomerfestival. De organisatie is in handen van het Nationaal Jeugd Orkest, een organisatie die zich richt op de ontwikkeling van jong toptalent.

Aanstormende muziekprofessionals spelen dan ook de hoofdrol in de meer dan 60 concerten die de NJO Muziekzomer telt. Het muzikale aanbod van dit festival bevat voor ieder wat wils, met orkesten, opera, kamermuziek, kindervoorstellingen, fiets-, wandel- en ontdekkingstochten en programma’s met dans, theater en film.  Bovendien worden de concerten gegeven op de vele bijzondere locaties die de provincie Gelderland rijk is, van industrieel erfgoed tot speelplekken in de vrije natuur. Een festival om jaarlijks naar uit te kijken!  www.muziekzomer.nl en www.njo.nl

De muziekzaal van Huis Wylerberg

Zoals een componist niet rekent maar luistert, zo rekent de architect niet maar kijkt naar de samenklank:

Ik kijk naar de schets, beweegt mijn ziel, danst en swingt ze in de voor haar ontworpen ruimte, volgorde en verhoudingen? Een nieuw akkoord kun je waarderen als een eenheid van verschillende tonen in een eenvoudige getalsverhouding.  Zo ook ziet het oog deze in een kristal. (Otto Bartning)