Wylerbergkring

Laat vriendschap helen
wat grenzen delen.

Wylerbergkring

Het voormalig landgoed van Mevr Schuster

 

Huis Wylerberg ligt op het voormalig landgoed van Mevr Schuster, dat zich uitstrekte van Wylermeer tot en met de Duivelsberg.  Dit prachtig heuvelend gebied is nu eigendom van Staatsbosbeheer. Het ligt daarom voor de hand dat er veel natuuractiviteiten plaatsvinden. 

De huidige huurders van Huis Wylerberg zijn: Sovon en Vereniging Nederlands Cultuurlandschap. De beneden verdieping wordt door beide benut voor veldonderzoek e.a. natuur gerelateerde activiteiten, daarnaast is er het museum Das en Boom en zijn er miniatuur landschappen in de voortuin van de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap, die op de bovenverdieping kantoor houdt.
Ver voor het huis ligt het Wylermeer, diep erachter in de heuvels de Duivelsberg  met haar pannenkoekhuis. Wandelend via de boomgaard naast het huis ligt de Musschenberg. Destijds grensden de gronden van beide families aan elkaar. 

De Wylerbergkring biedt wandelingen in deze omgeving aan voor groepen, zie Culturele Arrangementen, schreef een fietstocht uit in de wijdere omgeving, zie sport.
Ze hoopt een kastanjefestival te organiseren in een van de komende jaren.

Voor iedere leeftijdscategorie een wandeling
6 - 12 jaar: Das en Boom 
7 - 12 jaar: De roekoe speurtocht
8 -12 jaar: Moord op de Duivelsberg
8 -14 jaar: Smokkelspel in de toekomst
12 - 70 jaar: Door de geschiedenis van de Duivelsberg, wandel en puzzeltocht.
Routes en apps te verkrijgen bij Pannenkoekenhuis de Duivelsberg.

12 - 80 jaar: NJO muzikale wandeling steeds begin augustus op een zondag.

Fietstocht naar Kriegsgräberstätte Donsbrüggerheide 

De geallieerden bombardeerden zowel Nijmegen als Kleve. Aan beide zijden van de grens leed ieder onder de gevolgen ervan. Na zeventig jaar vrijheid kunnen we via herdenkinsgplekken, dit sterker beseffen en de grenzen slechten.

Keuze uit drie afstanden: 35 - 45 of 60 km naar het mooie herdenkingsmonument. Daarna kunt u in een prachtig en lekker Gasthaus aan een vijver in Duitsland, de vrijheid vieren.

De route gaat via enkele Liberation gedenkplekken in Beek – Groesbeek - Horst
Grafwegen – Frasselt - Kranenburg – Donsbruggen met de prachtige uitspanning Lindenhoff  tussen Donsbrüggen en Mehr waar u ook kunt overnachten

Start: De Musschenberg

U kunt de route downloaden.

Wandeltocht Walk of Wisdom 

Wandeltocht in etappes (136 km) door de wijde omgeving van het Rijk van Nijmegen via Huis Wylerberg met mogelijkheid van plaatselijke overnachtingen of busritten terug.

Fiets - en wandeltocht naar de Millinger theetuin

In een vroeger verloren bocht in de Waal is in de loop der jaren een prachtige tuin met oosterse terrassen ontstaan. Vanuit het Wylemeer fietst u  via Wercheren en Erlecom naar de dijk langs de Waal richting Kekerdom, daar treft u de bordjes aan voor de laatste twee km te voet of per fiets. 

Links

Staatsbosbeheer 

Vereniging Nederlands Cultuurlandschap