Wylerbergkring

Laat vriendschap helen
wat grenzen delen.

Wylerbergkring

NJO muzikale wandeling

Prelude op Huis Wylerberg

 

Hans van Dinther verwelkomt ieder          Lidwine Janssens geeft de lezing

Voorafgaand aan de muzikale wandeling gaf Lidwine Janssens in de Musschenberg een lezing over het specifieke expressionisme van Otto Bartning, vormgegeven in o.a. Huis Wylerberg, waarvan de muziekzaal het hoogtepunt vormt. Ook de Entartete Kunst die Marie Schuster verzamelde, lichtte zij toe. Enkele aanvullende opmerkingen van Mevr Winkelman waren zeer welkom.

Eerste concertHet Kleine Bartholomeuskerkje 13.30u en 14.30u

Rugzak om en veters vast, de wandeltocht bracht ieder naar muzikale en geografische hoogten en verrassingen in onze prachtige omgeving. De wandeling begon vanaf het Bartholomeuskerkje, hier genoot men van een concertje door Antonio Pierna, de slagwerker van But what about.

  

Antonio Pierna speelde, omroep Gelderland maakte een reportage

Vervolgens wandelden beide groepen door de beboste heuvels naar Huis Wylerberg, de bergkristal die Otto Bartning bijna honderd jaar geleden ontwierp.

Optreden in Huis Wylerberg door het Van Amsterdam duo.

Na het tweede concert kon men even rondkijken in en om Huis Wylerberg, waarna men via het voormalig landgoed van Mevr Schuster op weg ging naar de motte Mergelpe.

Ernst Pollack schreef in 1928 over deze laatste locatie: 'Al bij de eerste benadering heeft men het gevoel van het ongewone en nieuwe, en toch harmonische en vanzelfsprekende, dat zich bij langere beschouwing en verder eromheen schreiden tot een muzikale belevenis verdicht. Hier trilt alles bewogen en ritmisch, zoals een stoutmoedig opgebouwde symphonie.' De perfecte locatie voor een zomers concert dus!

Op de Motte Mergelpe genoten ze van het laatste concert door het Ardemus Quartet.

Optreden van Ardemus Quartet op Motte Mergelpe

Sommigen liepen even na het concert een ommetje om nog te genieten van een schitterend uitzicht dat reikt van Elten tot Arnhem.

Na afloop konden leden van de tweede groep samen met de musici aanschuiven voor een pannenkoek in het historische pannenkoekenrestaurant De Duivelsberg. De eerste groep wisselden onderling hun enthousiaste ervaringen met elkaar.

Foto's:   Adrie Tacken uit Zoetermeer maakte deze foto's met haar mobiel

Reportage van Omroep Gelderland: http://www.omroepgelderland.nl/tv/programma/221074462/NJO-Muziekzomer-2016-Gelderland/aflevering/276735891

Filosofieavonden vervolg van 2015

Januari  Februari Maart April Mei 

Geweldloze Communicatie cursussen met Brigitte Brugger

Vijf avonden in de bibliotheek van Beek met erna maandelijkse oefenavonden